Bedriftsutviklingsprogrammet Dáhttu

Dáhttu er et bedriftsutviklingsprogram initiert av Sametinget. Dáhttu betyr et ønske, å ville noe. Nettverk, samarbeid og kompetanseheving står sentralt.

Dáhttu.png

Nyhet | publisert

Dáhttu 1.0 er for bedrifter som er i oppstartsfasen. Et dáhttu 1.0 program består av tre samlinger. Hver samling går over 1,5 dag, en lunsj til lunsj samling.  I tillegg til samlingene inkluderer 30 timer rådgivning for hver deltaker. Kompetanseutvikling er viktig og dette er noe Sametinget fortsatt vil ha fokus på. Fokus på forretningsaspektet i denne næringen er viktig fordi mange kulturaktører ser ikke på seg selv som entreprenører.

Dáhttu 2.0 er for bedrifter med vekstambisjoner. Programmet består av to fysiske samlinger og to webinarer. I tillegg til dette inkludere 30 timer med rådgivning fra erfarne konsulenter. Den siste samlingen vil foregå på en messe i utlandet. Mange aktører har et lokalt/regionalt marked. Forskning viser at for å øke lønnsomheten må bedriftene utvide markedsområdet. Dette vil være hovedfokuset i Dáhttu 2.0.

En kort film om bedriftsutviklingsprogrammet Dáhttu.

VIDEO | Foto/redigering: Govas Film & Mediaproduksjon as

Har du spørsmål om Dáhttu, kan du kontakte rådgiver Kirsten Østby, telefon 78 47 41 08.

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!