Nå kan du foreslå kandidater til språkmotiveringspris

Vet du om noen som har kjempet for styrking, utvikling og bevaring av samisk språk? Nå er det på tide å foreslå kandidater til Sametingets språkmotiveringspris 2017.

Sagka Stångberg (foto Andreas Stångberg -Sámediggi).JPG
Sagka Stångberg Deartnás eret oaččui Sámedikki giellamovttiidahttinbálkkašumi 2009:s. Govas maiddái dalá presideanta Egil Olli ja ráđđelahttu Marianne Balto. (Govven: Andreas Stångberg/Sámediggi)

Nyhet: publisert

Språkmotiveringsprisen blir delt ut hvert fjerde år av Sametinget, og den kan gis til et enkeltmenneske eller en bedrift, prosjekt eller organisasjon, som har lagt mye arbeid i styrking, utvikling og bevaring av samisk språk. Prisen består av kr. 50.000,- og et kunstdiplom.

Det er sametingsrådet som bestemmer hvem prisen skal gå til. Prisen vil bli delt ut i forbindelse med Sametingets plenum i juni.

- Der er mange samiske språkforkjempere, både enkeltpersoner, organisasjoner og institusjoner som har gjort, og fremdeles gjør, en fantastisk jobb for samiske språk. Vi i sametingsrådet ser frem til å motta og vurdere mange kandidater, og vi gleder oss veldig til å dele ut Språkmotiveringsprisen for sjette gang, sier sametingsråd Lars Filip Paulsen, som er den i sametingsrådet som har ansvar for språk.

Prisen ble sist tildelt i 2013. Da var det forfatter, joiker og lærer Ánte Mihkkal Gaup/Iŋgor Ántte Ánte Mihkkal, fra Kautokeino, som fikk den.

Samisk språkråd etablerte språkmotiveringsprisen i år 2000 og prisen ble første gang utdelt i forbindelse med Sametingets plenum i november 2000. Deretter har Sametingets språkstyre og sametingsrådet tildelt prisen. Sametingets språkmotiveringspris ble tildelt Foreldregruppa i Tysfjord år 2000, Språkgruppa i Skånland og Evenes år 2001, Harry Solhaug fra Kåfjord år 2002 og Sagka Stångberg fra Tärnaby år 2009.

Alle kan komme med forslag om hvem som bør vinne språkmotiveringsprisen, og tidsfristen for å sende inn forslag er 30. april. Forslagene sendes til samediggi@samediggi.no.

 

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!