PRM: Samiske artister deltar på WOMEX 19

Sametingsrådet har støttet samiske komponisters deltakelse til et av verdens mest mangfoldige musikkfestivaler, som pågår i Finland nå.

Nyhet | publisert

WOMEX – the World Music Expo – er en av de største internasjonale musikkfestivaler. Festivalen arrangeres årlig i oktober og er en nettverksplattform for musikk «world music» sjangeren. I år arrangeres festivalen i Tampere, Finland fra 23. – 27. oktober.

I år har Sametinget gitt støtte til Samiske komponisters forening med 68.500,- kroner, samt 16.700,- kroner i reisestøtte til Elle Márjá Eira. Andreas Fliflet og Elin Kåven fra Samiske komponisters forening og Elle Márjá Eira skal også delta i en panelsamtale lørdag 26. oktober der temaet er joiketradisjon og dets komplekse historie.

- WOMEX er en viktig arena for samiske kulturarbeidere og Sametinget ser det som positivt at de deltar på en så stor internasjonal arena. I år er også programmet svært spennende der mange av våre talenter er viet plass, sier sametingsråd Henrik Olsen.

Elle Márjá Eira deltar blant annet i årets Showcase-program, som er et eget program der nye og spennende artister blir valgt ut for et internasjonalt publikum. I årets Showcase-program er også samiske talenter som Hilda Länsman (som del av duoen Vildá) og Wimme Saari (Wimme & Rinne) med.

- Vi ser at samisk musikk og kultur er ettertraktet også på internasjonale scener. Det gjør meg svært glad at andre også ser verdien i våre kulturelle uttrykk. WOMEX er en fin anledning for våre talenter å bygge nettverk, vise seg frem og å bli kjent med andre artister fra hele verden, sier Olsen.

 

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!