PRM: Inviterer til seminar om Sametingets næringsmelding

Kulturbasert næringsutvikling og endringer i prioriteringer til næringsutvikling i Sápmi er noen av temaene under  seminaret om Sametingets næringsmelding, torsdag 23. mai 2019.

Nyhet | publisert

Sametinget skal høsten 2019 vedta en næringsmelding. I den forbindelse inviterer Sametinget alle sametingsrepresentantene og andre interesserte til et seminar i morgen, torsdag 23. mai fra klokken 0900 på Sametinget i Karasjok, der blant annet Sápmi næringshage vil holde innlegg.

- Vi oppfordrer alle Sametingets representanter som er opptatt av samisk næringsutvikling om å delta. Det er nå vi har muligheten til å være med på å forme næringslivet i Sápmi, sier sametingsråd Silje Karine Muotka.

Fremtidig næringsutvikling

Sametinget ser blant annet behov for å diskutere de store endringene med stor utflytting fra tradisjonelle områder. Sametingsrådet ønsker en debatt om hvilke konsekvenser det har for sysselsettingen og næringsstrukturen i de tradisjonelle samiske områdene.

Samtidig opplever Sametinget at flere kommuner ønsker å bli en del av Sametingets virkemiddelområde for næringsutvikling (STN-området), noe som utvider antall potensielt støtteberettigede til Sametingets virkemidler for næringsutvikling.

– Vi må se dette i sammenheng med at Sametinget over tid har mindre penger å disponere på næringsutvikling, noe som betyr at støttepraksisen og regelverket må endres, sier sametingsråd Silje Karine Muotka.

Seminaret strømmes via Sametingets nett-tv: https://sametinget.kommunetv.no/

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!